Tudnivalók szülőknek

ÉSZLELÉS

 

A Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályon központi orvosi monitorrendszerrel és gondos nővéri észleléssel követjük figyelemmel a betegek állapotát. A transzplantáció veszélyes beavatkozás, a szövődmények hirtelen jelentkeznek, de gyors kezeléssel szerencsére egyre jobban gyógyíthatók. Ezért nélkülözhetetlen szükség van a folyamatos, éjszaka is történő megfigyelésre, az életfontosságú paraméterek (pulzus, vérnyomás, szaturáció, légzésszám, stb.) rögzítésére. Mindezek adott esetben zavarhatják a gyermek (és a szülő) éjszakai pihenését, mégis életfontosságú a kivitelezésük.

 

KAMERA

 

Az osztályon betegmegfigyelő biztonsági kamerarendszer működik minden kórteremben. A rendszer célja a betegek folyamatos és biztonságos megfigyelése anélkül, hogy a védő izolációt túl gyakran megszakítva a fertőzések esélyét növeljük. A központi monitor diszkrét helyen, a nővérpulton található, csak egészségügyi szakszemélyzet fér hozzá. A rendszer folyamatos képet rögzít és archivál, hogy a megfigyelés alatt történt események utólagos orvosi értékelését lehetővé tegye. A mentett videóanyag idegen kézbe nem kerülhet, beállított idő után automatikusan törlődik a szerverről.

 

 

ÜGYELET

 

Hosszú évek alatt az osztályon összetett orvosi ügyeleti rendszer kristályosodott ki. A gyermek csontvelő-transzplantáció nagyon speciális eljárás, gondos hozzáértés csak az osztályon évek óta dolgozó, stabil kollégáktól várható el. Ezért folyamatos, 24 órás gyermektranszplantációs telefonügyeletet adunk minden nap. Az osztályos nővér ingyenes mobiltelefon összeköttetésben van az ügyeletes orvossal, akivel szülő is beszélhet ezen a csatornán. Az informatikai rendszer kiépítésének köszönhetően a fent említett betegbiztonsági rendszerek (monitorok, kamera, leletek, stb.) mind hozzáférhetőek az ügyeletes orvos számítógépéről, vagy akár okostelefonjáról, bárhol tartózkodik is. Az osztályos nővérek és az ügyeletes műszakonként akát több tucatszor is egyeztetnek, igazítanak a kezelésen. Sürgős esetben, személyes orvosi jelenlét igénye esetén természetesen a házban azonnal elérhető gyermekgyógyász, felnőtt hematológus és gyermekintenzív ügyeletes orvos is.

 

GYÓGYSZERBEVÉTEL

 

Bizonyos gyógyszereknek az optimális hatás eléréséhez mérnünk kell a vérszintjét. Ez szájon át szedett szereknél gyógyszerbevétel előtti mélyszintet jelent, vagyis arra kérjük Önöket, hogy vérvétel előtt NE vegyék be a gyógyszereket!

 

LÁZ

 

A transzplantáció utáni hetekben, hónapokban az immunrendszer még igen gyenge, a gyermek súlyos fertőzésekre hajlamos. Ezért az újonnan jelentkező lázat mindig nagyon komolyan kell venni! A fertőzés gyógyulása órákon, sőt perceken múlik. Láz jelentkezése esetén haladéktalanul telefonáljanak az osztályra, és azonnal induljanak a kórházba. A tartózkodási helyet úgy kell megválasztani, hogy egy órán belül beérjenek! Ezt a szabályt az immunrendszer fejlődésével természetesen idővel feloldjuk, erről mindig érdeklődjenek orvosnál.

 

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html
megasloto