2014.08.18-án, hétfőn visszaköltözhettünk a már megújult Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályra!! A felújítás ideje alatt a transzplantációkat a szomszédos felnőtt osztályon végeztük, emellett a Démétér Ház végig teljes kapacitással fogadta a gyerekek családjait, kényelmesebbé téve a kórházban töltött időt.

                    

A felújítás keretein belül elvégezték azokat a karbantartásokat, amelyek egy steril osztály működéséhez szükségesek. Emellett az autológ szobákhoz tartozó fürdőszobák komfortosabbak lettek és az eddigi színekkel fel lettek frissítve osztályaink falai is. Nagyon jó érzés lesz ebben a megújult, tiszta környezetben mind gyógyulni, mind dolgozni majd!

A festés után a kis betegeinktől és családjuktól kapott szép emléktablók újra elfoglalhatták a folyosón méltó helyüket és az új tablókat is ki tudtuk tenni. Újításként a folyosóra belépve, jobb oldalon egy szép, nagy, színes szivárvány kapott helyet, amely barátságosabbá, vidámabbá teszi a gyerekek számára osztályunkat. A szivárványon a már gyógyult gyerekek kéznyomatai és üzenetei láthatóak társaik számára! Reméljük, hogy a most kezelt gyerekek is üzennek rajta majd!!