Ígéretünkhöz híven 2009. március 16.-án elkezdtük a Démétér Ház három új lakóegységének kialakítását! Az Ügy című műsor kapcsán igyekeztünk tájékoztatni a közvéleményt arról, hogy égető szükség van az új apartmanok felépítésére, hiszen a vérképzőszervi megbetegedésben szenvedő gyerekek száma napról-napra nő.

 

Ebből adódóan szaporodtak a ráncok a mi homlokunkon is, hogy hogyan biztosítsuk a családoknak a lehetőséget: a kezelés teljes időtartama alatt beteg gyerekük mellett lehessenek. A civil szféra ismételt összefogásának köszönhetően a mi pályázatunk kapta a legtöbb szavazatot az Ügy című műsorban – így most belevágunk ígéretünk megvalósításába!

Időről időre nyomon követhetik az építkezés menetét fotó-dokumentációnknak köszönhetően. Ha minden jól megy, áprilistól már újabb három család helyzete válik biztonságosabbá azáltal, hogy birtokba vehetik ideiglenes otthonukat.

A jelenleg a házban tartózkodó családok maximális megértéssel és toleranciával viselik a helyzetet, hiszen pontosan tudják, milyen nagy szüksége lesz a családoknak az új szobákra. Addig, amíg az építkezés tart, a közösségi térből csak a konyhát használhatják rendeltetésszerűen a szülők. Mivel transzplantált beteg most nem tartózkodik a házban, így a testvérek és a mamák tömörülnek szoros egységgé: ki a konyhaasztalon alkot csendéletet az almákkal, ki pedig az asztal mellett a tányérjával…

Ha tehetik, nézzenek vissza hozzánk, és kövessék nyomon az építkezést, mely ismét a Meto Építő Zrt. jóvoltából valósulhat meg ilyen magas szakmai színvonalon és gyors lebonyolítási határidővel.