Egyre több gyermek esik át vérképző őssejt- átültetésen az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán. A kórház területén a Démétér Alapítvány által működtetett Démétér Ház apartmanjaiban a gyógyuló gyerekek szüleinek, családjának lehetőségük van folyamatosan a beteg gyermek közelében tartózkodni.

                   

A transzplantációk növekvő száma miatt azonban a Démétér Ház apartmanjainak bővítése vált szükségessé! 2015-ben a Ház már végig teljes kihasználtsággal működött. Jelenleg a Démétér Ház a kórház területén az 5A épületben fogadja a családokat, ennek bővítésére van lehetőségünk, amelyhez társadalmi összefogásra van szükségünk!

A Kossuth Rádió déli krónikájában készült riport is segítségünkre volt, hogy minél szélesebb körben megismerjék a Démétér Ház célkitűzéseit és egy fotókiállítással felhívjuk a figyelmet a ház működésének fontosságára!

A Kossuth Rádió anyaga az alábbi linken érhető el:
http://www.hirado.hu/galeriak/fotokiallitassal-gyujtenek-a-daganatos-gyerekek-atmeneti-otthonara/#

Ha bármiben segíteni tudná a bővítés kivitelezését, Sedlák Gabriella Démétér Program koordinátor a 06-70-621-7711-es telefonszámon sok szeretettel várja a felajánlásokat! Köszönjük szépen támogatóink segítségét!