A Démétér Ház lakói számára a nyár beköszöntével csak a megoldandó helyzetek sűrűsödnek: mi legyen az egészséges testvérekkel? Maradjanak otthon, és vigyázzanak magukra, esetleg látogassák végig a rokonokat, vagy ha senki sem tudja átvenni a szülői feladatokat, költözzenek be ők is a Démétér Házba? Tulajdonképpen ez nem lenne rossz megoldás, hiszen ha van elég hely, és az anyukának éppen nem kell egy másik anyukával megosztania szobáját, miért ne jöhetnének?

Igen ám, de ez a ház is csak egy kórház területén helyezkedik el. Ahol – azon kívül, hogy a parkban lehet etetni a szép számban fellelhető macskákat – túl sok tennivaló nem akad.

Ezért aztán elkezdtük törni a fejünket, hogy hogyan is kínálhatnánk valami olyan örömteli szórakozást a kórházban tartózkodó egészséges gyerekeknek, látogatóba érkező testvéreknek, ami kreatív időtöltésre ad lehetőséget, és ami kicsit tehermentesíti a szülőket. Álmodtunk hát egy játszóteret a parkba.

A mi fejtöréseinknek, álmodozásainknak hosszú ideje partnere már a Deloitte. Az a cég, amely elsőként vállalta egy lakóegység kialakításának költségeit, vagy járult hozzá művészetterápiás programunkhoz, illetve mint most legutóbb, a Démétér Díjjal együtt járó pénzjutalmakat is nekik köszönhetjük.

A játszótér ötlete elnyerte tetszésüket, és felajánlották, hogy a nemrégiben az Önök segítségével 1-2 forintosokból összegyűjtött pénzadományt kiegészítik annyival, hogy egy komoly, minden létező szabványnak és uniós előírásnak megfelelő játszóteret vásárolhassunk. Sajnos a bürokrácia megakadályozta, hogy ez a játszótér már idén nyáron birtokba legyen véve – de mi nem adjuk fel. Legkésőbb jövő nyáron állni fog – sajnos akkor is lesz bőven, akinek ez lesz az egyetlen felhőtlen időtöltés.