Az életet veszélyeztető daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek gyógyulása elhivatott, áldozatkész kórházi csapatok, orvosok, szakképzett ápolók mindennapi munkáján is múlik. Ők azok, akik még a legnehezebb helyzetekben is megtesznek mindent, ami szakmailag és emberileg elvárható, gyakran még annál is sokkal többet. Egész életüket teszik fel a betegek jobbulása érdekében és maradnak mindeközben hétköznapi, szolid harcosok. A Démétér Díjjal nekik szeretnénk köszönetet mondani. A legjobbaknak. Kérjük, segítsen ajánlása elküldésével megtalálni Őket.

Ki lehet jelölt?

Gyermek-onkológiai területen dolgozó szakember, orvos, szakápoló,aki 18 év alatti fiatalok gyógyulása érdekében fejti ki gyógyító, rehabilitáló, segítő tevékenységét úgy, hogy közben kivívta a betegek és hozzátartozók elismerését, tanúbizonyságot téve emberségéről és toleranciájáról, valamely követésre méltó eredményt ért el, tevékenységével másokat is kiemelkedő szakmai munkára ösztönöz,olyan kórházi osztály, amely működésével, szervezettségével, a gyógyítás során elért eredményeivel példaértékű és ösztönző hatású lehet más szakembergárdák, kórházak számára is.

Kezdeményezésünk célja, hogy ösztönözzük a gyógyítással foglalkozó szakembereket a közeledésre betegeik felé, hogy felfedezzük a humánumot, az odafigyelést magunkban és másokban, hogy kinyilváníthassuk: megbecsüljük az elhivatott egészségügyi dolgozókat.

Ki jelölhet?

A Démétér Díj odaítélésére az ország minden régiójából érkezhetnek jelölések mindazok részéről, akik gyermekük egészségügyi ellátása során kiemelkedő szakmai és emberi hozzáállást tapasztaltak a gyógyító szakemberek részéről.

A jelölés módja: Jelölni a jelölt nevének, elérhetőségének megadásával és egy személyes élményen alapuló ajánlással lehet.

Kérjük, mindenképpen írja meg

a jelölő nevét, postai és/vagy e-mail címét és telefonszámát,a javasolt személy nevét, postacímét, telefonszámát és/vagy e-mail címét (nem nyilvános adatok közlése előtt kérje az érintett hozzájárulását),ha a javasolt személy tevékenysége intézményhez kapcsolódik, az intézmény nevét és címét,s ami a legfontosabb: rövid összefoglalót arról, hogy a javasolt személy Ön szerint miért érdemes arra, hogy a kiválasztott kategória díjazottja legyen.

A díjak évente egy alkalommal kerülnek kiosztásra.

Díjak kategóriák szerint:

Gyermek-onkológiai területen dolgozó orvos ? 500.000 Ft
Gyermek-onkológiai területen dolgozó szakápoló ? 300.000 Ft
Gyermek-onkológiai kórházi osztály ? 1.000.000 Ft
A Démétér Díj odaítélése a DELOITTE felelős társadalmi hozzáállásával és támogatásával jöhet létre.

A jelölések fogadása a felhívástól számítva folyamatosan lehetséges, a jelöltek közül évente egyszer választja ki a díjazottakat a Démétér Díj kuratóriuma.

A jelöléseket 1 példányban postai úton, vagy
e-mailen fogadja a Démétér Alapítvány.
Démétér Ház (Szent László Kórház)
Démétér Alapítvány
1097 Budapest, Gyáli út 5-7. 5/A pavilon
Kérjük, a borítékra írják rá: Démétér Díj.