Várhatóan 2006. december 6-án adják át a fővárosi Szent László Kórházban a Démétér Házat. Az épületet rákbeteg gyermekek és szüleik vehetik majd birtokba. A költségekhez még körülbelül 40-50 millió forint hiányzik.

A Démétér Ház alapkőletétele 2006. július 5-én volt. Az eddigi adakozásoknak köszönhetően a fővárosi kórház V. szám? pavilonjában 6 lakásos anya-gyermek otthon kerül kialakításra. Itt együtt lakhatnak majd szüleikkel azok a gyerekek, akik a kórház csontvelő-transzplantációs osztályára érkeznek kezelésre. A családok számára ez a szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe, a működési költségeket a Démétér Alapítvány feladata előteremteni.

Az építkezés során elvégzésre kerültek a szükséges bontási munkák. Kimélyítették és újraszigetelték az alagsort, az épület körül lévő földet elhordták. Itt lesznek közvetlen a kertkapcsolattal rendelkező apartmanok. Az emeleti részen közösségi terek szolgálják a gyógyuló gyerekek kényelmét. Tágas konyha, gyerekjátszóház, internetsarok.

Mivel a pavilon műemlék jellegű, minden részletét eredeti formájában szükséges visszaállítani. Ez, valamint a nem tervezett költségek -például a tetőszerkezetet cserélni kell, mert gomba támadta meg- és az időközben életbe lépett áfaemelés az eredetihez képest megnövelték a kiadásokat, így a Démétér Ház teljes befejezéséhez még legalább 40-50 millió forintot hiányzik.