Hosszú volt ez tél! Az utcán, és különböző fórumokon csak azt hallottuk és erről beszélgettünk, hogy idén már sosem lesz tavasz! Mindenki várta, a növények, az állatok, és persze mi emberek! Mintha a természet is be akarta volna hozni a lemaradását, rohamosan változva napról, napra kápráztat el bennünket különböző színeivel és illataival, amelyekre már úgy vártunk.

Démétér Ház - fali felstményekIgen, a színek nagyon fontosak. Befolyásolja a hangulatunkat és a napunkat is, hogy milyen színű ruhát veszünk fel, de lehet, hogy az sem mindegy, hogy milyen színű az ételünk, hogy milyen környezetben tartózkodunk. Inspirálnak, megihletnek, pozitív energiát sugározhatnak, amelyre mindenkinek nagy szüksége van, különös tekintettel azokra, akik valamilyen betegségben szenvednek.

 Ezért volt nagy öröm számunkra, hogy pár hete a Démétér ház falait színes festményekkel díszíthettük. A tervezést és a kivitelezést a Mosolygó kórháznak köszönhetjük! A Démétér Házban olyan gyerekek élnek családtagjaikkal, akik csontvelő transzplantáción estek át.

 

Démétér Ház - fali felstményekA transzplantáció utáni időszak igen nehéz a gyereknek és szüleiknek is, ezért nagyon hálásak vagyunk a kezdeményezésért, hogy színesebb, otthonosabb, barátságosabb, élhetőbb környezetet teremtettek a Démétér Házban élő családok számára.

A folyosókon végig sétálva a falra festett képek mosolyt csalnak az arcokra, és elterelik a figyelmet a mindennapi nehézségekről.

A gyerekek képzeletében a képek életre kelnek, ezzel megteremtik a saját kis mesebeli világukat.
Ez biztosan Önnel is előfordult gyerekkorában! Idézze fel, milyen jó volt elmerülni benne!

 

{becssg}galeria{/becssg}