A Magyar Nemzeti Múzeum idén is csatlakozik a Big Draw nemzetközi kampányához. Október 5-én, a rajzolás nemzetközi világnapján egy nagy mozaik készül a Nemzeti Múzeumban. A kampány során készült rajzok kiállításra kerülnek, a rajzok megvásárolhatóak lesznek, az így befolyt összeget pedig a Démétér Alapítvány támogatására fordítják.

 

Várunk tehát mindenkit szeretettel október 5-én a Magyar Nemzeti Múzeumban!

 

 

A Magyar Nemzeti Múzeum idén is csatlakozik a Big Draw nemzetközi kampányához. A 2000-ben, Angliában elindult kezdeményezés célja az, hogy a rajzolást, mint közösségformáló tevékenységet, tanulássegítő, gondolatébresztő tevékenységet értelmezzük.

A magyarországi múzeumok 2009-ben csatlakoztak az angol felhíváshoz, így már ötödik éve jelenik meg ez a program hazánkban, idén a Múzeumok Őszi Fesztiváljának ideje alatt.

A Magyar Nemzeti Múzeum három programmal is készül az idei Nagy Rajzolásra, amelyet idén a „Rajzold meg a holnapot” alcímmel láttak el a szervezők. Erre reagálva október 5-én, a rajzolás nemzetközi világnapján egy nagy mozaik készül a Nemzeti Múzeumban, ami egy időkapszulaként fogja őrizni a jövő generációjának, hogy a ma embere hogyan képzeli el a jövő múzeumát, és mit tartana fontosnak átörökíteni a mából.

Az elkészülő óriásrajzon mindenki otthagyhatja kézlenyomatát az egészen fiatal gyermekektől a nyugdíjas korosztályig, hiszen a mozaik darabkái az egyéni gondolatokból, ötletekből állnak össze egy nagy képpé.

A múzeum felhívása szerint azonban nem csak a közösségformálás az egyetlen cél idén, ugyanis aki nemcsak a közös munkában kívánja kivenni a részét, egyéni rajzot is készíthet, amit a múzeum kiállít, és megvételre kínál, a befolyt összeget pedig jótékonysági célra fordítja.

A Nagy Rajzolás kampánya egész októberben tart, így a Magyar Nemzeti Múzeum még egy rendhagyó programmal is várja az alkotni vágyókat. Ugyanis nemcsak a távoli jövőnek készülhetnek rajzok, hanem egy épülő kiállítást is színesíthetnek a rajzolni vágyók a múzeum kurátorainak segítségével. Bárki részese lehet egy folyamatnak, ami a nagyközönség által ritkán látható, megtapasztalhatja, hogy milyen egy kiállítás építése, hogyan lesznek a fehér falakból izgalmas kikapcsolódást biztosító, hangulatot lefestő varázslatos terek.