Tavasszal, az AdásNap 2013 keretin belül az ERSTE Bank csapata a Szimpla Kertben tartott jótékonysági főzést, mellyel a Démétér Alapítványt támogatta.

De, hogy mit főztek nekünk valójában?

 - Egy rendhagyó tanévzárót - A rendhagyó tanévzáró a Déméter Házban került megrendezésre, ahol megkapták bizonyítványukat azok a gyerekek, akik a kórházban is szorgalmasan tanultak a hozzájuk járó kórházpedagógusokkal. Eljött hozzánk Gallusz Niki, aki egy Karinthy novellát olvasott fel, Rolando bűvész pedig egy varázslatos bűvészműsorral kápráztatott el mindenkit. A benti program után a szabadban folytatódott az ünnepség, játékos feladatokkal, majd egy meglepetés következett: megérkezett egy tűzoltóautó, ami szó szerint a magasba emelte nemcsak a hangulatot, de a gyerekeket is.

- A kórházban ünnepelt szülinapokhoz ajándékokat, lufikat és elmaradhatatlan, nagyon finom, szülinapi tortákat. Ezzel is segítve, hogy a születésnapok itt is különlegesek legyenek.

 

 

 

 

Tavasszal, az AdásNap 2013 keretin belül az ERSTE Bank csapata a Szimpla Kertben tartott jótékonysági főzést, mellyel a Démétér Alapítványt támogatta. Az AdásNap folyamán kétféle menüt készítettek:

 

1. „Zöldséges mindent bele”

A pirított hagymára az apróra vágott zöldségek puhulási sorrendben és zöldfűszerekkel ízesítve, esetleg a végén rizst/árpagyöngy is lehet bele tenni, a végén kettészedni, ha van edény és a felébe még egy kis gombát is belepárolni.

 

2. Csülkös káposzta

Savanyú káposztából, csülökhússal és egy kis füstölt hússal és/vagy füstölt szalonnás alappal, esetleg még árpagyönggyel. Házi kenyeret is készítettek hozzá.

 

Köszönjük az ERSTE csapatának, hogy örömteli főzésüknek hála ennyi élménnyel lakhattunk jól!