A Démétér Ház évről évre egyre több családnak biztosít otthont a gyermekük gyógyulása során! Idén lehetőségünk van a Démétér Ház bővítésére, ahol többek között további 6 apartman, tornaterem, tanulószoba, mosókonyha és egy nagy közösségi tér kerülne kialakításra! A kibővített házat össze tudjuk nyitni az 5-ös pavilonban jelenleg is működő közösségi térrel és a másik 8 apartmannal. A bővítés után már összesen 14 apartmanban szeretnénk fogadni a gyógyuló gyerekek és fiatalok családjait. Minden apartmanhoz saját fürdőszoba tartozik.

A bővítést 3 ütemben szeretnénk megvalósítani. Az első ütemben az alapozási. értékmegőrző munkálatokra kerülne sor. Első célkitűzésünk, hogy az első ütemhez szükséges 40 millió forint nyárra rendelkezésünkre álljon.

                           

A Démétér Ház azonban sokkal több, mint egy apartmanház, nemcsak lakhatást biztosít, hanem az őssejt-transzplantáción átesett gyermekek és családjuk folyamatos rehabilitációjára is teret és lehetőséget teremt!

A kibővített közösségi tér a lakhatás mellett alapítványunk rehabilitációs programjainak helyszínéül is szolgál majd! Itt rendezzük a Télapó és karácsonyi ünnepséget, a születésnapi zsúrokat és a tanévzáró ünnepséget is! A tornateremben gyógytornászunk folyamatosan megfelelő körülmények között tud majd foglalkozni a gyermekekkel, hogy a gyerekek állóképességüket a kezelések alatt is megőrizhessék! A napfényes tanulószobában az iskolás korúak nyugodt körülmények között tudnak lépést tartani társaikkal a kórházban dolgozó tanító nénik segítségével.

A bővítés megvalósításához támogatókat keresünk! Amennyiben bármilyen módon segíteni tudná törekvésünket, kérjük forduljon bizalommal Sedlák Gabriella szociális program koordinátorhoz! 06-70-621-7711
Számlaszámunk: 10102086-56951900-01000002 Budapest Bank