Igazi fülledt, nyári nap volt május 25.-én, amikor hozzáláttunk összepakolni a bútorokat a közösségi térben. Bár még csak dél volt, és a vendégeinket 2 órára vártuk, de elő kellett készíteni a terepet a rögtönzött színházi előadáshoz, melyet a Stúdió K Színház művészei készültek előadni.

 

 

 

 

Igazi premier volt nálunk, hiszen a Rettentő görög vitéz című antik mesejátékot, melyet a nagyszerű Zalán Tibor vetett papírra, most először láthatta közönség! Izgult hát mindenki: a rendező, a színészek, a stáb – és persze mi is, hogy hogyan fogadják majd a kis betegek ezt a kórházi körülmények közt rendhagyónak számító előadást…

Addig is azonban még rengeteg tennivalónk akadt: berendezni a játszó- és nézőteret, megteríteni az asztalt, elrohanni a csokitortáért, a sós falatkákért, aprósüteményekért, melyet egy erzsébetvárosi cukrászmester és családja ajánlott fel a gyerekeknek – ezúton is hálás köszönet érte!

Majd az ajándékok szortírozása és csomagolása következett, melyet a Napsugár Óvoda kis ovisai és az óvó nénik gyűjtöttek nekünk hetekig. Mindenki a saját, féltve őrzött, vagy esetleg megunt játékát hozta el nekünk, hogy továbbítsuk a kórházban betegeskedő gyerekeknek.

Sokféle, nagyon jópofa és nagyon praktikus ajándékot kaptunk, amit akár sterilizálás után is lehet használni: játék laptopot, dáma és sakk készletet, könyveket, kisautókat, babákat, babakocsikat, és még sorolhatnánk napestig. Igazán megható volt látni azt a gondosságot, amellyel a gyerekek összegyűjtötték kincseiket, remélve, hogy ezáltal is örömet szerezhetnek a beteg gyerekeknek.

Az előadás valamivel két óra után kezdődött, és azt kell mondanom, hogy mindenkinek tátva maradt a szája. Olyan hangulatot sikerült pár másodperc alatt idevarázsolni a társulatnak, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek egyaránt tágra nyílt szemekkel ( és fülekkel ) figyeltek. Az első felvonás után senki nem akart szünetet tartani, de a büfé csalogató látványa végül győzedelmeskedett. Az édességet majszoló gyerekeket, és a sós harapnivalóba feledkezett szüleiket végül a színházi gong hívta vissza a görög vitéz kalandjaihoz.

A második felvonás után az összegyűlt létszámhoz képest hatalmas taps következett – a színészek többször is meghajoltak tomboló közönségüknek. Végül a csokitorta hirtelen felbukkanása támadásra késztette a gyerekeket, és lerohanták Erzsikét, aki a szeleteket porciózta. Miután már mindenki fülig csokoládés volt, következett az ajándékosztás.

Bízunk benne, hogy minden megjelent kisfiú és kislány, kistesó és nagytesó olyan ajándékkal térhetett haza, amelyben igazán örömét lelte. Mi szívvel-lélekkel készültünk erre a napra, és hálás köszönet mindazoknak, akik segítettek, hogy a családok jól érezzék magukat!

Köszönet a Stúdió K művészeinek, a társulatnak és a színház vezetőjének, hogy elsőként láthattuk az előadást, és megosztották meg velünk ezt a csodálatos élményt! Köszönjük Kovács Edit cukrásznak, hogy a rengeteg finomságot a gyerekeknek ajándékozta! Köszönet a Napsugár Óvoda minden tagjának, aki játékokat gyűjtött a mi gyerekeinknek!