Swimathon 2016

A 2016-os Swimathon-on 2 716 614 Ft támogatást gyűjtöttek össze számunkra a versenyzők. Olvasd el, hogy miért van erre szükségünk!

A csontvelő-transzplantáción átesett, de még gyakori orvosi ellenőrzést, nyomon követést igénylő vidéki gyermekek és családjuk elhelyezésére 2006-ban óriási társadalmi összefogással építettük fel a Démétér Házat. Az épület jelenleg 9 családot képes befogadni. Kisbetegeink száma azonban évről évre nő. Létfontosságú a bővítés, hogy minden család számára biztosítani tudjuk az „otthon” lehetőségét a gyermek hosszú kórházi kezelése alatt.

A Szent László Kórház Csontvelő-transzplantációs Osztályán 1992 óta mintegy 580 őssejt- átültetés történt gyermekbetegeknél. Az osztályra az egész országból érkeznek betegek, akik hosszú (átlagosan 3-4) hónapokat töltenek el kórházunkban, otthonuktól távol. A Démétér Ház lehetőséget biztosít arra, hogy a család együtt lehessen. A gyermekeknek állapotuk javulásával nem kell az osztály falain belül maradniuk, így lelki gyógyulásuk is felgyorsul. A lehetőség arra, hogy a család minden tagjával megmarad a személyes kapcsolat, csökkenti a szociális izoláció veszélyét. Valljuk, hogy gyógyuláshoz elengedhetetlen a lelki és szociális jóllét! A Démétér Házat hat apartmannal, tanuló szobával, tornateremmel, pszichológiai foglalkoztatóval, biztonságos játszó szobával, konyhával, mosó és szárító helyiséggel szeretnénk bővíteni. Azon túl, hogy újabb 6 családnak tudjuk biztosítani, hogy együtt lehessenek, a rehabilitációhoz szükséges helyiségek biztosítását is nagyon fontosnak tartjuk.

A Swimathonon gyűjtött összegen kívül, kaptunk 42millió Ft állami támogatást, jelenleg az egyéb adományokkal együtt 50millió Ft áll rendelkezésünkre a felújításra, tehát kezdhetjük az építkezést! Sajnos a megfelelő kivitelező megtalálása kicsit több időt vett igénybe, mint reméltük. Három ütemben tervezzük az építkezést, mert vannak olyan munkálatok, melyeket az állagmegóvás érdekében nem szakíthatunk meg. A Market Zrt. azonban elvállalta, hogy befejezik a munkát, megelőlegezve alapítványunknak a még szükséges összeget. Jelenleg folynak a tárgyalások, a helyszín bejárása és terveink szerint egy hónapon belül meg tudjuk kezdeni az épület felújítását.

A Swimatonon gyűjtött 2 716 614 Ft támogatást arra szeretnénk fordítani, hogy az épület műemlék jellegét biztosító bejáratot, valamint kazettás és ívelt nyílászáróit felújítsuk. Ezek az épület legszebb részei, így méltó cél a megóvásuk.

Sedlák Gabriella koordinátor, Démétér Alapítvány

Ákos szülei a Démétér Házban laktak, amikor Ákos őssejt-transzplantáción esett át osztályunkon. Ákos és testvére, Réka most 400.000 Ft-ot gyűjtöttek jótékonysági úszásukkal, amit a Démétér Ház bővítésére fordítunk majd!
Gratulálunk a szép kampányhoz és a remek úszáshoz Tesók!

  1. május

 

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html