rólunk szólnak a hírek

Olvass, nézz, hallgass - és ismerd meg még jobban a Démétér Alapítvány tevékenységét!

Új intézményt hoz létre a Démétér Alapítvány a leukémiás gyerekek családjainak. A szanazugi központ az eredeti környezetbe való visszatérést segíti majd. Erről Sedlák Gabriellával, a Démétér Alapítvány programigazgatójával beszélgetett Vári Bianka műsorvezető a 7.Tv Aktuális című műsorában. 

7.Tv Aktuális, Vári Bianka, 2023.08.13
Évente 60, daganatos és más súlyos betegségben szenvedő gyermeknél végzik el az életmentő csontvelő-transzplantációt, ami hosszú kórházi kezelést és akár több éves izolációt jelent számukra. A Démétér Alapítvány nem csupán a gyógyulás időszakában segít az érintetteknek, de az egész családot támogatja a megterhelő időszak után is. 
 
BEHÍR – Békéscsabai Televízió, 2023.08.09
Új központot hoz létre a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekeknek és családjuknak Doboz-Szanazugban a budapesti székhelyű Démétér Alapítvány. Az életmentő csontvelő-transzplantáció hosszú kórházi kezelést és akár több éves izolációt jelent. Az egész családot megterhelő időszak után az érintetteknek segítségre van szükségük, hogy feldolgozzák a betegség éveit. A doboz-szanazugi intézmény ebben nyújt majd segítséget.
 
BEOL, Papp Gábor, 2023.06.24
Családbarát kórházi osztály díjat kapott a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat két tagintézményének kórházi osztálya is, az egyik Miskolcon, a másik Budapesten.
A gyermekonkológián a kezdetektől építenek a szülőkre, hiszen szülők nélkül nincs gyógyulás, ők jelentik a biztonságot a kicsiknek a hosszú kórházi hónapok, évek alatt. Sok év munkájával, átalakításaival, fejlesztéseivel sikerült harmonikus, kényelmes, barátságos környezetet teremteni a család számára is a kórházban, emellett lelki támogatást kapnak az itt dolgozó csapattól.
A Dél-Pesti Centrumkórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán jártunk.
 
Vendég a háznál, Hegyesi Gabriella, 2023.06.22

Nemcsak egy szállás, ahol a csontvelő-transzplantáción átesett gyerek mellett ott lehet a szülő vagy akár az egész család a kezelés hosszú hónapjai alatt. A Démétér Ház lelki menedék is, biztos támasz, amelynek aprócska, ám annál elhivatottabb csapata rockbandának öltözve lepi meg a bentlakó szülinapost, ha kell, vagy tököt farag a kicsikkel, ha épp annak van szezonja; s közben a tanulásban sem engedi el a gyerekek kezét. Ahogy a mázsás lelki terhet cipelő szülőkét sem, akik miatt a Ház vezetője, Sedlák Gabriella a szabadnapján is gondolkodás nélkül bemegy, ha arra van szükség. Vele beszélgettünk.

Képmás Magazin, Ottlik Judit, 2023.06.06

A Démétér Alapítvány új központot hoz létre a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekeknek és családjuknak Doboz-Szanazug területén. Az építkezés megkezdődött, és amint befejeződik, több száz érintett kap majd itt segítséget munkatársaiktól az új helyszínen.

Gyulai Hírlap, Szabó Eszter, 2023.05.31

Megalapítása óta immár 780 család lakhatását biztosította a Szent László Kórház területén található Démétér Ház, amely átmeneti otthonként szolgál a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekeknek, lehetővé téve azt, hogy szüleik mellett, tanulva és szórakozva gyógyulhassanak. A házat működtető Démétér Alapítvány ugyanakkor a társadalomba, az iskolai közegbe való visszailleszkedést is segíti, legújabb projektjük pedig egy új rekreációs központ kialakítása, ahová jövő tavasszal már az első családok is beköltözhetnek.

Magyar Nemzet, Elek Nikoletta, 2023.05.19

A csontvelő-átültetésen átesett gyermekek szüleinek nem kell a budapesti Szent László kórházba történő, órákig tartó út után a sterilbox mellett széken ülve vagy az autójukban aludniuk. A kezelés helyétől pár percre lévő Démétér Házban biztonságos hátteret nyújtanak a rászoruló családoknak a terápia nehéz időszaka alatt.

index.hu, Ernőfy Nóra, 2023.05.16

Rákbetegségnél 83 százalékos ötéves túlélés? Igen, itt tart most a magyar gyermekonkológia. Nem csoda, hogy a betegek díjat szavaztak meg az orvosuknak. Sikertörténet következik a Szent-Györgyi Albert Orvosi-díjas Kriván Gergelytől, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat vezetőjétől. És segítőjétől, Sedlák Gabrielláról, az Év Családbarát Kórházi Innovációja címet elnyerő Démétér Ház programigazgatójától.

Válasz Online, Élő Anita, 2023.04.26

“Hihetetlen dolgok történnek itt: Démétér Ház, akik megmentik a gyerekeket!”
 
Magyarósi Csaba videóriportja a Démétér Házról, 2022.05.18

“Mi nem csak egy lakást akarunk biztosítani a családoknak, hanem azt szeretnénk, ha második otthonukként éreznék itt magukat – és így is érzik!”

Zugló TV,  Ferencz Gábor, 2022.03.31

Vidd hírünket te is!

A Démétér Ház tele van szívhez szóló történetekkel. Nálunk mindig történik valami, amiről érdemes hírt adni: építkezünk, bővülünk, díjat nyerünk – vagy csak tesszük a dolgunkat nap mint nap a beteg gyerekekért, a családokért.

Látogass el hozzánk és nézd meg a saját szemeddel!

Írj, forgass te a Démétér Alapítvány munkájáról!

SAJTÓKAPCSOLAT:

Táboriné Soós Krisztina

[email protected]

+36301589050

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html