Egy különleges év, valóra vált álmokkal

A Démétér Ház célja nem csupán az, hogy otthont adjon a kórházi kezelések ideje alatt a családoknak. Legalább ilyen fontos, hogy a kis betegek az itt töltött hónapokban se szakadjanak ki teljesen a világból, a hétköznapi életből.

A járványhelyzet 2020-ban alaposan megnehezítette a dolgunkat!

   Soha nem volt még ilyen csendes a Ház, hiszen a családok egymással is a lehető legkevesebbet érintkeztek. Elmaradtak a közös főzések a konyhában, a nagy legózások a nappaliban…

A februári farsangi mulatság volt az utolsó rendezvényünk amit még megtarthattunk – nem volt tanévzáró, gyereknap, halloween, télapó ünnepség…

A nehéz helyzet ellenére azonban sok álmunk valóra vált, rengeteg segítő szándékú emberrel hozott össze minket ez a különleges év, amiért nagyon hálásak vagyunk! 😊

Művészek a gyerekekért

Ez az év számukra is nehéz volt, így különösen hálásak vagyunk, hogy mellénk álltak!

  • A Hónap csupaszív alkotója kampányunk keretében 10 magyar kézműves állt mellénk, akik egy-egy hónapig a bevételük egy részével támogatták a Démétér Alapítványt!
  • Zenész barátaink kanapé-koncertekkel szereztek örömet a családoknak és támogatóinknak: Lukács Gergő, Pély Barna, Hangácsi Marci, Szeder, Petruska és Sárközi Dina videóit visszanézhetitek a facebook oldalunkon!

Jótündérek összefogása

Kívánságlistánkat az év során közel 2000 támogató Jótündér látogatta meg, akik segítettek valóra váltani az álmainkat!

  • Tavasszal elegendő tisztítószer állt rendelkezésünkre ahhoz, hogy a járvány alatt is biztosítani tudjuk a tökéletes higiéniát, hiszen az itt gyógyuló gyerekek számára ez különösen fontos!
  • Ősszel nagy munkába kezdtünk: virágokkal ültettük be a kiskerteket, hogy ezzel is vidámabbá varázsoljuk a környezetet! Munkatársaink és kis lakóink is lelkesen kivették a részüket a kertészkedésből. Mindez nem jöhetett volna létre támogatóink segítsége nélkül!
  • Karácsony előtt egy különleges kívánságlistát állítottunk össze, ahol ölelést, mosolyt, bátorságot és más kedvességeket lehetett küldeni a gyerekeknek – a Háznak pedig támogatást a fenntartáshoz.

Családbarát cégek a gyógyuló családokért

Az év során már 6 szobánk talált “örökbefogadóra”, vagyis olyan cégre, aki fél- vagy egy éven keresztül támogatja fenntartását. De számos tárgyi adomány is érkezett hozzánk: plüssállatok, játékok, konzervek és üdítőitalok, illóolajok, vidám bögrék… ezek az ajándékok és a belőlük érezhető gondoskodás mindig megmelengetik a szívünket! 🙂 A “családbarát vállalat” ezeknél a cégeknél új tartalommal bővült, hiszen nekik köszönhetően gyógyulhatnak együtt a családok!

 

15 évesek lettünk!

Az idei év különleges számunkra, ugyanis éppen 15 éve nyitotta meg kapuit a Démétér Ház! Ennyi év alatt, bár mindig voltak nehézségek, rengeteg jó dolog történt velünk, amiket szeretnénk megosztani veletek!

Ha te is részese voltál az elmúlt 15 évnek, írj nekünk, hogy együtt ünnepelhessünk!

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html