Idén is kiderül, kik tettek a legtöbbet azért, hogy egy gyerek se legyen egyedül!

Minden gyereknek joga van ahhoz, hogy a szülő mellette tartózkodjon a kezelések alatt. A gyakorolatban a kórháztól való távolság még mindig sokak számára megnehezíti ezt. A Démétér Ház hiánypótló kezdeményezése éppen erre a problémára ad megoldást!

Egy gyereknek sem szabadna egyedül lenni a kórházban!

Ha otthon beteg a gyerek, szülőként el sem akarunk mozdulni mellőle, igaz? Egy idegen helyen otthagyni pedig – még ha a legjobb orvosok és legkedvesebb nővérek vannak is mellette – a legnehezebb dolog.

Hiszen amikor minden olyan félelmetes – a szülő az egyetlen biztos pont! Akihez odabújhat, aki fogja a kezét. Aki akkor is tudja, hol fáj és mire van szüksége, ha olyan pici, hogy még nem tudja elmondani.

Szerencsére, a szigorú látogatási szabályok sokat változtak az utóbbi években. Ma már minden gyereknek joga van ahhoz, hogy a szülő mellette tartózkodjon a kezelések alatt, sőt akár éjszakára is.

Szépen hangzik… mégsem örülhetünk felhőtlenül.

A gyakorlatban a kórháztól való távolság még mindig sokak számára megnehezíti ezt.

Hiszen közben helyt kell állni a munkában is, gondoskodni kell a testvérekről, az otthonuk pedig akár több órányi utazásra is lehet az intézménytől.

Az érintett családok nehézségeivel szembesülve 15 évvel ezelőtt megálmodták és létrehozták a Démétér Házat a Szent László kórház területén. Egy hiánypótló kezdeményezés, mely biztosítja a daganatos beteg gyerekeknek szüleik állandó jelenlétét.

A Démétér Alapítvány munkatársai nap mint nap tapasztalják, milyen hatalmas könnyebbség a családoknak, hogy a ház kényelmes szobáiban, együtt tölthetik a gyógyulás legnehezebb hónapjait.

Olyannyira fontos téma ez, hogy az Alapítvány most elhatározta: legyen egy nap az évben, ami felhívja a figyelmet a szülői jelenlét fontosságára, az érintett családokra, és azokra a lehetőségekre, melyekkel támogatni lehet őket.

A Démétér Alapítvány kezdeményezésére május 15-e az “Egy gyerek se legyen egyedül a kórházban” nap, amit idén először rendeznek meg.

A kórház biztonságában, mégis otthonosan? Van, ahol már ez is lehetséges!

Szerencsére, ma már több kórház közelében is vannak olyan intézmények, ahova a szülők beköltözhetnek, így nem kell naponta többszáz km-t ingázniuk a látogatás miatt.

A Démétér Ház azonban több, mint egy ideiglenes lakóhely!

Hisznek abban, hogy gyógyulni nem csak fizikailag, hanem lelkileg és szociálisan is kell. Ezért élményekkel gazdagítják a hétköznapokat, vidám programokat szerveznek a gyerekeknek, és lelki támogatást nyújtanak a szülőknek. Abban is segítik a családokat, hogy hazatérve biztosítani tudják a megfelelő körülményeket a teljes felépülésig.

Ha adód 1%-át a Démétér Alapítványnak ajánlod fel, nem csak az itt gyógyuló családokat támogatod, hanem azt a törekvést is, hogy egy gyerek se legyen egyedül a kórházban!

Janó 3 éves korában hónapokat töltött egy budapesti kórházban súlyos betegsége miatt. Csontvelő-transzplantációra volt szüksége, 
amire csak a fővárosban volt lehetőség. Mivel a család Békéscsaba mellett él, nehéz döntést kellett hozniuk.

Anyukája beköltözött Janóval az osztályra, apukája pedig a másfél évvel idősebb testvérrel otthon maradt - 200 km-re a kórháztól.
1-1 napra tudtak csak találkozni - a család szétszakadt éppen azokban az időkben, amikor a legnagyobb szükségük volt egymásra.

Az adó 1%-os támogatásokat idén a Démétér Ház a kert rendezésére és egy fejlesztő játszótér építésére fordítja. A Házban gyógyuló gyerekeknek ez az egyetlen lehetőség a szabadtéri mozgásra, önfeledt játékra! 🤸‍♀️

FONTOS! Az adó 1% felajánlása nem történik meg automatikusan! Viszont május 20-ig akkor is rendelkezhetsz még, ha az adóbevallásodat már korábban elkészítetted vagy jóváhagytad!

TÁMOGATÁSODDAL OTTHONT ADHATSZ A GYÓGYULÁSHOZ!

A Démétér Alapítvány adószáma: 18256110-1-43

 

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html