Ezzel a 10 dologgal segíthetjük a daganatos beteg gyermekek családját!

Varázsszer, ami pár nap alatt meggyógyítja a daganatos betegséget? 

Erre sajnos még várni kell.

Nincs egyetlen csodaszer.

Van azonban 10 dolog, amivel jelentősen növelhető a gyógyulás esélye. Ezek megkönnyítik a betegség embert próbáló időszakát a gyermek és a család számára is, így gyorsabb és teljesebb a testi-lelki felépülés.

1.Ugye az anyukám is itt lehet velem?

A daganatos és más súlyos betegséggel küzdő kis hősök szüleinek életmentő ereje van. Állandó jelenlétükkel és biztonságot nyújtó szeretetükkel óriási mértékben járulnak hozzá gyermekük gyógyulásához. A vidékről budapesti kórházba kerülő családok számára azonban ez gyakran nehézséget jelent, hiszen nem tudnak egy szállást hónapokra megfizetni, sem naponta ingázni a lakóhelyükről. A Szent László Kórház területén lévő Démétér Ház éppen nekik nyújt biztonságos és otthonos helyet a gyógyuláshoz.

2. “Krisztián doktor bácsi mellett semmitől nem félek!”

“Amikor kijöhettünk a steril szobából, legszívesebben az összes orvost és nővért hazavittem volna magammal. Csak mellettük éreztem biztonságban a gyermekemet” – mesélte egy leukémiával küzdő kisfiú édesanyja. Súlyos betegség esetén a lábadozás első hónapjaiban életmentő lehet, hogy akár fél órán belül orvoshoz kerüljön a gyermek, ha sürgős segítségre van szükség. A Démétér Ház ezért a kórház területén kapott helyet.

3. Együtt alhassak Anyával és Apával!

“A gyerekek a kórházi osztályon már azt várják, hogy mikor költözhetnek át a Démétér Házba” – meséli Sedlák Gabriella, a Démétér Alapítvány vezetője. “Itt végre együtt alhatok anyával és apával” – teszi hozzá Máté, aki daganatos betegség miatt csontvelő-traszplantáció után lábadozik. A Démétér Ház szobái otthonosak, itt minden családnak van egy saját kis kuckója. A steril kórházi körülmények helyett színes babzsákok és játékok várják a gyerekeket. “Az otthont idéző biztos pont, ahova jó hazatérni esténként” – foglalja össze Máté édesanyja.

4. Nekem csak az a dolgom, hogy meggyógyuljak!

A családot valódi sokkhatás éri, amikor a daganatos betegség súlyos diagnózisával szembesülnek. Ilyenkor csak egy dolog a fontos: a gyógyulás. Olyan környezetre és gondoskodásra van szükségük, hogy minden erejüket a felépülésre fordíthassák.

5. Ne legyünk egyedül a bajban!

A tágabb család segít, a munkatársak, ismerősök bíztatnak, de valódi együttérzést csak a hasonló helyzetben lévő szülőtársak adhatnak. A Démétér Házban egymást támogató közösség alakul ki, ahol mindenki erőt meríthet a többiektől. Gyakran hazatérés után is megmaradnak a barátságok. “Ők tudják, min megyünk keresztül” – mondja Barnus anyukája, aki ma is tartja a kapcsolatot az itt megismert szülőtársakkal.

6. Valaki megvigasztal?

Életük legnagyobb megpróbáltatásával küzdenek a családok, így fontos számukra, hogy ne csak fizikai gyógyítást, hanem lelki segítséget is kapjanak. A Démétér Házban pszichológussal és lelkigondozóval is beszélhetnek. Felbecsülhetetlen az az érzelmi támogatás is, ami a Ház többi munkatársából árad, akik végig mellettük állnak a nehéz hónapokban.

7. Ehetek csokit? Kimehetek már a kertbe? Muszáj még hordanom a maszkot?

A betegség és a gyógyulás időszakában a szülők tele vannak kérdéssel, bizonytalansággal. Ilyenkor gyakran még a leghétköznapibb dolgok sem egyértelműek. Az orvosok közelségén túl a Démétér Ház munkatársainak tapasztalata segít ilyenkor a családoknak.

8. Az osztálytársaim is visszavárnak!

“Óriási könnyebbség, hogy Barnus elkezdhette itt az első osztályt! Megtanult írni-olvasni, így nem kell osztályt ismételnie: ősszel másodikba mehet!” – meséli lelkesen Barnus anyukája. A gyerekek számára hatalmas motiváció – a tanuláshoz és a gyógyuláshoz is -, hogy felépülve a saját osztályukba térhetnek vissza, nem maradnak le az iskolában. A Démétér Ház pedagógusai kicsiktől a középiskolásokig mindenkinek segítenek.

9. Én is szeretnék találkozni a Télapóval!

“Törekszünk arra, hogy a betegség ellenére is megőrizzük a gyerekkort” – foglalja össze a Démétér Ház egyik leglényegesebb küldetését az alapítvány vezetője. Az itt gyógyuló gyerekek számára a fájdalmas kezelések mellett életmentők azok az élmények, amik egy időre elterelik a figyelmüket a betegségről. Ráadásul hónapokig kimaradnak a közösségből, minden óvodai-iskolai programból. A Démétér Házban ezért élményekkel színesítik a hétköznapokat: Mikulás, farsang, rendkívüli tanévzáró, őszi tökfaragás… A gyermekek így a nehézségek ellenére is jó emlékeket őriznek az itt töltött időről, ami döntő fontosságú a teljes lelki felépülésükhöz.

10. És mi lesz, amikor hazamehetünk?

A kórházból való hazatérés csak az első állomása a gyógyulásnak: ezután még hosszú hónapokig kell folytatni egyes kezeléseket, betartani a higiéniás előírásokat. A teljes gyógyulás gyakran évekbe telik, a betegség visszatérésétől való félelem pedig talán soha nem tűnik el teljesen… A Démétér Ház munkatársai hazatérés után sem engedik el a családok kezét: bármikor felhívhatják őket, ha tanácsra vagy csupán egy kis megnyugtatásra van szükségük.

Démétér Ház, a második otthon
Démétér Ház, a második otthon

Talán egyszer kezünkben lesz a csodaszer, ami néhány nap alatt minden daganatos és más súlyos betegséget meggyógyít. Addig azonban rengeteget tehetünk azért, hogy ezek a kis hősök és szüleik minél teljesebb körű támogatást kapjanak a küzdelemhez.

A Démétér Ház mellett jövőre egy Meseparkot szeretnének létrehozni, hogy még több gyógyító élmény segítse a gyerekek felépülését.

Ezt az idei adó 1%-os bevételekből szeretnék megvalósítani.

Május 20-ig még rendelkezhet az 1 százalékról, így a “Démétér család” különleges tagja lehet!

A tervezett Meseparkról és a Démétér Alapítvány működéséről itt olvashat:

https://1szazalek.demeterhaz.hu/

Adó 1%-ával támogassa, hogy itthon is világszínvonalú körülmények között gyógyulhassanak a gyerekek!

Adószámunk: Démétér Alapítvány – 18256110-1-43

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html
megasloto