Emlékkönyv – Gyuszkó járni tanul a Démétér Házban!

Gyuszkó 2015 júniusában Hajdúböszörményben született, és csupán 3 hetes volt, amikor édesanyja egy nyirokcsomó duzzanatot vett észre kisfia nyakán. Vizsgálatok hosszú sora következett, mire kiderült, hogy az akkor 6 hetes Gyuszika egy ritka és súlyos betegségben szenved, szervezete nem tud védekezni a fertőzésekkel szemben. A pici fiúnak csontvelő-transzplantációra volt szüksége, így került fel Budapestre.

Elképzelni is szörnyű, hogy milyen nehéz lehetett az újdonsült édesanyának, aki az első, meghitt családi pillanatok helyett hosszú hónapokat töltött kisbabájával egy kórházi szobában.

A csontvelő-transzplantáció után Gyuszkó otthonától távol, egy néhány négyzetméteres steril boxban lábadozott, míg édesanyja a Démétér Házba költözött. Miután Gyuszkó elhagyhatta a kórházat, továbbra is gyakori orvosi ellenőrzésre szorult, így ő is beköltözött édesanyjához a Démétér Házba,
így végre minden percet együtt tölthettek egy biztonságot és szeretetet árasztó környezetben.

“Senki sem vágyik a gyermekével kórházba. De ha már a sors így hozta, nézzük a jó oldalát: van egy csodálatos ház a kórház területén, ahol a családok együtt lehetnek!” – fogalmazza meg Andrea, Gyuszkó édesanyja.

Sajnos a család kálváriája itt nem ért véget. Gyuszkó szervezete kilökte a donor csontvelőt, így
nem sokkal az első születésnapja után újra Budapestre került, ahol előkészítették a következő
transzplantációra. A műtét után egyik napról a másikra rosszabbul lett, nem mozgatta a végtagjait.
Az 1 éves Gyuszikának agyvérzés következtében jobb oldali végtagbénulása lett, ami ritkán, de előfordulhat a megterhelő terápia hatására.

„A stroke előtt Gyuszkó már felállt és totyogott, azonban az agyvérzés után újra kellett kezdenie
mindent. Sosem felejtem el, hogy a Démétér Ház Mikulás ünnepségén 18 hónaposan állt fel
újra a gyermekem. Ez hatalmas boldogság volt. Együtt sírtunk.” – emlékszik vissza Andrea.

Hatalmas örömünkre Gyuszkó ma már életvidám, ősztől iskolás kisfiú, akinek csak kontroll vizsgálatokra kell a kórházba járnia. Legutóbbi látogatásuk során egy motorbiciklit ajándékozott sorstársainak, hogy sebesebben robogjanak a gyógyulás útján.

„Hatalmas segítség volt számunkra a Démétér Ház, és Sedlák Gabriella azóta sem engedte el a kezünket. Amikor kontroll vizsgálatra megyünk Budapestre, akkor is ott aludhatunk a Házban, és elmondhatatlanul jó érzés, hogy van hová mennünk. Életem végéig hálás leszek.” – Andrea

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html
megasloto