Akik a Démétér Házért dolgoznak – Erika

Ismerjétek meg Erika nénit, a Démétér Ház egyik pedagógusát!

Pallag Erika kórházpedagógus, több mint 20 éve foglalkozik súlyos beteg gyerekek tanításával.

A steril kórházi szoba után a Démétér Házban már kényelmesebb körülmények között folyhatnak a tanórák: szépen berendezett, jól felszerelt tanulószoba és tanári áll rendelkezésre, sok vidám, színes, érdekes eszközzel.

A tanítás itt egyénileg zajlik, hogy mindenki a saját korosztályának megfelelő tananyaggal tudjon haladni. A gyerekek így akár a hónapokig tartó kezelés után is saját osztályukkal folytathatják a tanulást, nem kell évet ismételniük. Ez hatalmas motivációt ad nekik a tanuláshoz – és a gyógyuláshoz is!

Egy ilyen különleges tanár-diák kapcsolatból a pedagógus is sokat tanul…

“Ezek a gyerekek gyógyulni jönnek ide. Le a kalappal előttük, hogy a rengeteg gyógyszer, a kemoterápia, transzplantáció mellett még a tanulást is vállalják!” – mondja Erika néni.

Kórházpedagógusaink nagyon fontos munkát végeznek, rendszeres, napi kapcsolatban vannak az orvosokkal, nővérekkel, pszichológussal, szülőkkel. Felveszik a kapcsolatot a gyerekek iskolájával, rendkívüli osztályfőnöki órán elmagyarázzák az osztálytársaknak, hogy mi történik beteg társukkal, és segítenek a kapcsolattartás megszervezésében.

“A hazatérés után sem engedjük el a kezüket, hiszen még hónapokig nem járhatnak közösségbe” – teszi hozzá Erika néni. A már otthon lábadozó gyerekekkel online oktatás keretében foglalkoznak tovább.

Egy-egy gyerek különösen emlékezetes marad tanítóink számára. Erika néni tavalyi kis tanítványáról, Barnusról mesél, aki itt, a Démétér Házban kezdte az első osztályt, itt tanult meg írni-olvasni, majd a tanév második felében online tanult tovább Erika nénivel.

“Barnus minden nap reggel 9-kor bejelentkezett – hol kicsit álmosan, hogy a kutyusa vagy a macskája társaságában, így mindig vidáman teltek a tanórák. Közben azonban nagyon komolyan tanult, délután pedig lelkiismeretesen megírta a leckét. Különösen büszkék vagyunk rá, hiszen kitűnő eredménnyel zárta az első osztályt, méghozzá úgy, hogy a saját iskolájában, az ottani tanítók előtt vizsgázott!”

Az oktatás mellett Erika néni az iskolai rendezvényeket is lebonyolítja a házban. Rendhagyó tanévnyitót és tanévzárót szervez a Démétér Ház lakóinak, halloweenkor szabadulószobát, farsangra játékokat –  egyszóval gondoskodik arról, hogy megtörje a gyógyuló nebulók hétköznapjainak egyhangúságát.

„A különleges helyzet találékonnyá tesz bennünket. Mi, tanárok megpróbáljuk becsempészni a Démétér
Házba a kinti élet kicsiny darabját. Ki gondolná, hogy lehet örülni egy tanár megjelenésének, hogy
örömet tud okozni egy játékos házi feladat megírása? Nálunk nincs osztályterem, iskolapad, csengetés, katedra, viszont vannak csendes, hétköznapi hősök. Az ő útjukat segítjük a gyógyulás felé tartó, küzdelmekkel teli úton.”

Erika néni munkáját és a kis hősök tanulását most Te is támogathatod!

Nézd meg tanítóink kívánságlistáját, mire van szükségük, hogy zavartalanul folyhasson a tanév!

https://demeterhaz.hu/kivansaglistank/
idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html
megasloto