Emlékkönyv – Máté hosszú útja

Az örökmozgó Mátét anyukája nehezen múló véraláfutásokkal vitte orvoshoz.

Rendkívül megrémült, mikor kiderült, 5 éves kisfia csontvelő-elégtelenségben szenved.

A súlyos betegség híre sokkolta a hatgyermekes családot, azonban a tragédia itt még nem ért véget. Miközben Máté édesanyjával már a budapesti Szent László Kórházban várt a csontvelő-transzplantációra, a kisfiú szívbeteg apukája hirtelen elhunyt. Belegondolni is szörnyű, hogy min ment keresztül ekkor Máté és anyukája. Ebben a helyzetben egy családnak mindennél nagyobb szüksége van az együttérző és biztonságot nyújtó közegre.

A Démétér Ház csapata mindent megtett ebben az embert próbáló időszakban, hogy a gyászoló család maradék erejét összegyűjtve Máté gyógyulására koncentrálhasson.

A többhetes kezelést követően Máté is beköltözhetett édesanyja mellé a Démétér Ház egyik apartmanszobájába, ahol kollégáink és az ott élő kis közösség hatalmas szeretettel fogadta a kisfiút. Máténak óriási felüdülés volt a steril kórházi szobája után a Démétér Ház nyújtotta otthonos közeg.

Ahogy egyre aktívabb lehetett, Máté valódi kis házigazdája lett a Démétér Háznak: minden látogatót elsőként üdvözölt, segített a bútorok összeszerelésében, minden mókában benne volt!

Sajnos, az állapota nem javult megfelelően, így orvosai – nemzetközi szakemberekkel egyeztetve – úgy döntöttek, újabb csontvelő-traszplantációt végeznek. Egy ilyen kezelést és műtétet – a hozzá tartozó hosszú bezártsággal együtt – egyszer is borzasztóan nehéz végigcsinálni, Máté azonban igazi kis hősként viselte az újabb megpróbáltatást.

Szerencsére a második transzplantáció után Máté eredményei nagyon gyorsan javulni kezdtek, így közel két év után végre hazaköltözhetett!

Máté ma már iskolába jár a kortársaival együtt. Hosszú út vezetett számára idáig, mi pedig hálásak vagyunk, hogy végig kísérhettük rajta!

 

idn poker slot server thailand