Lili küzdelmes éve!

Gyönyörű szemű kislány mosolyog huncutul, fekete jelmezbe öltözve – Lili a Démétér Ház Halloween buliján mindenkit elvarázsolt! Pedig a kislány mögött hosszú hónapok küzdelme állt…

Lili számára váratlan nehézségekkel indul a 2022-es év: miután egyre gyakrabban panaszkodott fájdalmakra, kórházba került, ahol megállapították, hogy egy hatalmas kiterjedésű, agresszív és folyamatosan növekvő daganat áll a tünetek hátterében.

“Ezt az érzést nem lehet leírni. Ott van a gyereked, azt se tudod, mit mondj neki, azt se tudod, te mire számíts… borzasztó volt.” – emlékszik vissza Lili édesanyja.

Hosszas kemoterápia következett, januártól májusig csak néhány napra mehettek haza a kórházból. Szerencsére Lili jól reagált a kezelésre, így májusban megműthették. A beavatkozás után további prevenciós kezelésekre volt szükség: sugárterápia, újabb kemoterápiás kezelések, majd utolsó állomásként az őssejt-transzplantáció következett.

A Dél-Pesti Centrumkórházban töltött időszak alatt ismerkedett meg Lili a Démétér Ház tanáraival. Kórházpedagógusaink saját ritmusában segítették kis hősünket, hogy a kórházban töltött idő ellenére is szépen haladjon iskolai tanulmányaival.

Lili már hazaköltözhetett, de mivel közösségbe még sokáig nem mehet, most is a Démétér Házba jár hetente egyszer “iskolába”, a többi napon pedig online tanul pedagógusainkkal.

Amikor nálunk járnak, Lili édesapja, Vilmos mindenben segít, ahol csak szükségét látja: bútort szerel, apróbb javításokat végez.

„Azért szeretek a házban tevékenykedni, mert úgy érzem, hogy az a minimum, hogy ha az én kislányommal törődnek, tanulnak vele akkor én az ott töltött időt hasznosan töltsem.” – mondja Vilmos.

 

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html