3500 egységi vérkészítmény – leszel te is a Démétér Ház véradója?

Nagy mennyiségű vérkészítményre van szükség folyamatosan a Démétér Házban gyógyuló gyerekek kezeléséhez. Az itt lakó kicsik ugyanis olyan súlyos – daganatos vagy immunrendszeri – betegségekben szenvednek, aminél már csak a csontvelő-transzplantáció ad gyógyulási esélyt.

Minden rosszindulatú daganatos betegség kemoterápiás kezelése tönkreteszi a csontvelőt, ezért pótolni kell vérkészítménnyel, thrombocytával.

De minden transzplantált beteg is kap vért, még akkor is, ha nem rosszindulatú a betegsége, mert ilyenkor a csontvelő nem működik.

Vérkészítményre tehát folyamatosan szükség van a Démétér Ház kis lakóinak, hiszen enélkül se transzplantálni, se kemoterápiát folytatni nem lehetne!

Évente körülbelül 3500 egységnyi vérkészítményre van szükség a transzplantációs osztályon, ahol a Démétér Ház lakóit kezelik!

Ehhez szeretnénk most mi is hozzájárulni, támogatóink segítségét kérve!

A Magyar Vöröskereszttel közösen ezért április 5-én megrendezzük az I. Démétér Váradást!

Legyél te is véradó, és ments meg három (gyermek)életet!

Mikor? 2023. április 5-én, szerdán, 11 és 18 óra között

Hol? Budapesten a Lurdy Rendezvényközpontban (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14, a Lurdy Ház bevásárlóközpont 1. emeletén)

Ki adhat vért? Alapvetően bárki, aki 18-65 év közötti, testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot. A véradást minden esetben egy orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy adhat-e vért a jelentkező.

Részletes információk a feltételekről ITT.

Egyetlen véradással – 450 ml – három betegen segíthetsz: a levett vérből ugyanis három féle vérkészítmény: plazmakészítmény, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül!

Adj vért és ments meg három gyermekéletet!

Ne feledd: a vér semmi mással nem pótolható, csak a véradókra számíthatunk, hogy kis betegeink kezelése biztonságban legyen!

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html