Különleges anyukák a Démétér Házban

Minden Édesanya hős, aki végigcsinálja ezt. Ápolás hónapokig, aggódás évekig. Virrasztani a 2×3 m-es steril boxban a gyermekük mellett. Távol élni az otthonuktól hónapokig, közben összetartani a családot, a házasságot, figyelni a tesókra is… A Démétér Házban lakó anyukák mind különlegesek, és vannak köztük, akiknek még rendkívülibb helyzettel kellett megküzdeniük. Anyák napjára készülve az ő történeteiket mutatjuk be! Elsőnek ismerjétek meg Levit és anyukáját, Andreát!

„Szeretettel gondoskodtak rólunk, az otthonos és vidám légkör, a játékos programok hamar feledtették Levivel a betegségét. El sem tudom mondani, mennyit jelentett, hogy együtt gyógyulhattam a fiammal.”

Levi betegsége két éves korában kezdődött, hamar kiderült, hogy csak a csontvelő-traszplantáció jelenthet gyógyulást a számára. Anyukája ekkor éppen várandós volt a kistestvérével, aki hamarosan meg is született, így a család a szokásosnál is nehezebb helyzetbe került. Egyszerre kellett Levi mellett lenni a legnehezebb hetekben a kórházi steril szobában, és gondoskodni az újszülött kisöcsiről.

„Az, hogy beköltözhettünk a Démétér Házba, óriási segítség volt. Időm nagy részét Levi mellett töltöttem a kórház egyik steril szobájában, de megnyugtató volt, hogy bármikor átmehetek a Házba Bencéhez. Rengeteg erőt adott, hogy a gyerekek mellett lehetek, támogathatom és biztonságban tudhatom őket.”

A kis Levi felnőtteket meghazudtoló kitartással kezelte a helyzetet, hogy kisöccse megszületése után anyukája nem lehet vele minden percben, hiszen újszülött kistestvérének ugyanolyan nagy szüksége volt édesanyjukra.

Amikor Levi is a Démétér Házba költözhetett, hosszú és nehéz lábadozás következett. A kisfiúnak újra kellett tanulnia járni, és sokat kellett erősödnie, mielőtt a család hazamehetett. A Démétér Házban azonban mindezen együtt, egymást erősítve mentek keresztül, az alapítvány szakmai csapata pedig minden segítséget megadott nekik ehhez!

Ma már 9 éves, egészséges és boldog kisiskolás, és csak kontrollvizsgálatokra kell visszajárnia. Ilyenkor testvérével együtt mindig örömmel fogadjuk őket a Démétér Házban, hiszen számunkra is a legnagyobb öröm látni a felszabadult, vidám gyerekeket és szülők nyugalmát!

“A delfines fotó épp a transzplantáció után 6 évvel készült. Elküldöm, mert ezen annyira látszik, hogy boldog és egészséges!”

 

idn poker slot server thailand