Veszélyes tévhitek az adó 1%-ról

Több 10 milliárd forint nem jut el évente a civil szervezetekhez, mert az emberek közel FELE nem rendelkezik az 1%-ról. Sokan talán feledékenységből, mások viszont az alábbi gyakori tévhitek miatt! Oszd meg, hátha az ismerőseid között is van, aki rosszul tudja!

Már rendelkeztem róla az egyik egyház részére, így nem adhatom civil szervezetnek.

Minden magánszemély 1+1%-ról rendelkezhet: az egyiket egy egyháznak lehet adni, a másikat egy civil szervezetnek. A kettő nem zárja ki egymást, viszont nem is kötelező mindkettőről rendelkezni! Tehát ha az egyházi 1%-ról nem akar rendelkezni, attól még a civil szervezetnek adott 1% érvényes lesz!

Nem találom az alapítvány technikai számát, nem tudok rendelkezni.

Technikai száma az egyházaknak van, a nekik adható 1%-hoz szükséges. Alapítvány esetében az alapítvány adószámát kell megadni, de az online rendelkező felületen név alapján is rá lehet keresni.

Tavaly már rendelkeztem az 1%-ról, idén nem kell!

Ez csak az egyházaknak adható 1%-ra vonatkozik. A civil szervezeteknek adható 1%-ról minden évben újra nyilatkozni kell az adóbevallásban, az nem marad érvényben!

Már beadtam az adóbevallásomat és nem rendelkeztem, sajnos idén már nem tudok.

A 1% rendelkezést, akár külön nyomtatványon, akár az online felületen, az adóbevallás többi részétől függetlenül be lehet adni május 22-én éjfélig!

A könyvelőm / munkahelyem intézi a bevallást, nem tudok rendelkezni.

Mindkét esetben megadhatja az adóbevallás készítőjének, hogy kinek a javára akar rendelkezni az 1%-ról, vagy megteheti ezt külön nyomtatványon illetve az online felületen.

Olyan keveset keresek, az én 1%-om aztán igazán nem sokat ér.

Nagyon is sokat ér! Talán a párezer forint kevésnek tűnik, de évente többszázezer emberről van szó, aki emiatt nem rendelkezik róla – így viszont összességében már tízmilliárdos nagyságrend az, ami nem jut el a civilekhez.

Rendelkezz május 22-ig a Démétér Alapítvány javára, hogy tovább segíthessük a daganatos gyerekek 
és családjaik felépülését! 
Most egy új központot hozhatunk létre a súlyos betegséggel küzdőknek! 
Az alábbi oldalon megnézheted, mire fordítjuk pontosan, 
és részletes segítséget találsz a rendelkezéshez! https://1szazalek.demeterhaz.hu/

További kérdéseid vannak? Nézd meg ezt a cikket is!

Fontos tudnivalók az adó 1% rendelkezésről!

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html