Bővül a Démétér Ház!

A Démétér Ház évről évre egyre több családnak biztosít otthont a gyermekük gyógyulása során! A Szent László kórház, látva törekvéseinket és eredményeinket, rendelkezésünkre bocsájtotta az 5. pavilon másik szárnyát is, így idén lehetőségünk van a Démétér Ház bővítésére, ahol többek között további 6 apartman kerülne kialakításra! A kibővített házat össze tudjuk nyitni a jelenleg használt 5-ös pavilon közösségi terével és a másik 9 apartmannal. A bővítés után már összesen 15 apartmanban szeretnénk fogadni a gyógyuló gyerekek és fiatalok családjait. Minden apartmanhoz saját fürdőszoba tartozik majd.

Az első nagylelkű felajánlást a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar, Építőművészeti Doktori Iskola tette. Sugár Péter DLA vezetésével a Doktori Iskola hallgatói: Glap Thi Min Trang, Ilyés-Fekete Zsuzsa, Kovács-Magyari Zsuzsa és Kun Tamás elkészítették a koncepciótervet a Démétér Ház bővítésére. A költségkiírást önzetlen támogatásként Kollár László készítette, a MAgyar Építő Zrt. költségvetési csoportjának vezetője. Felajánlásukat ezúton is nagyon köszönjük!

A felújítást a pincétől a padlásig tervezzük, amel során az alapokat megerősítjük, az épületet szigeteljük, falakat mozgatunk és újakat építünk, minden épületgépészeti rendszert kialakítunk és bevezetünk. A belsp terek esetében a praktikusságra, lakhatóságra, biztonságra, használhatóságra törekszünk, valamint arra, hogy szerethető legyen.

A bővítést 3 ütemben szeretnénk megvalósítani. Az első ütemben az alapozási. értékmegőrző munkálatokra kerülne sor. Első célkitűzésünk, hogy az első ütemhez szükséges 40 millió forint nyárra rendelkezésünkre álljon.

A Démétér Ház azonban sokkal több, mint egy apartmanház, nemcsak lakhatást biztosít, hanem az őssejt-transzplantáción átesett gyermekek és családjuk folyamatos rehabilitációjára is teret és lehetőséget teremt!

A kibővített közösségi tér a lakhatás mellett alapítványunk rehabilitációs programjainak helyszínéül is szolgál majd! Itt rendezzük a Télapó és karácsonyi ünnepséget, a születésnapi zsúrokat és a tanévzáró ünnepséget is! A tornateremben pedig gyógytornászunk folyamatosan megfelelő körülmények között tud majd foglalkozni a gyermekekkel, hogy a gyerekek állóképességüket a kezelések alatt is megőrizhessék! A napfényes tanulószobában az iskolás korúak nyugodt körülmények között tudnak lépést tartani társaikkal a kórházban dolgozó tanító nénik segítségével.

A bővítés megvalósításához további támogatókat keresünk! Amennyiben bármilyen módon segíteni tudná törekvésünket, kérjük forduljon bizalommal Sedlák Gabriella szociális program koordinátorhoz! 06-70-621-7711

Számlaszámunk: 10102086-56951900-01001003
További számlaszámaink >>

 

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html