Adó 1%-ból épülhet kórházi Mesepark!

Adó 1%-ból most kórházi Mesepark épülhet a beteg gyerekeknek – életmentő élményekkel, különleges játékokkal!

“Ahogy beléptem az előcsarnokba, percekig szóhoz se jutottam, csak bámultam.”

“Majdnem elsírtam magam. Az egész épület a gyerekek igényei köré épült fel”

“Minden helyisége azt sugározta, hogy a gyerek a legfontosabb. Olyan innovatív eszközökkel van tele, amik elfeledtetik vele, hogy a kórházban van”

Ilyen tapasztalatokkal tértek haza a magyar gyermekonkológusok, akik ellátogattak a hollandiai Princess Maxima gyermekonkológiai központba. De hasonló élményeik lehettek volna akkor is, ha a dániai Hans Christian Andersen gyermekkórházban járnak.

Mi a közös ezekben az intézményekben?

Kórház, ahol jó lenni!

“Itt minden értem volt” – mondta el a hollandiai központban töltött időről egy holland kisfiú, akit hat hónapig kezeltek a kórházban. A kezelések befejeztével alig akart hazamenni.

A kórházi Mesepark létrehozásával ezt az élményt itthon is átélhetnék a súlyos beteg gyerekek!

A holland központ ambulanciáján például valódi hangszerekkel – szintetizátorral, dobokkal, interaktív képernyővel – felszerelt zeneszoba várja a gyógyuló gyerekeket. Dániában pedig a kórház kertjében kültéri hangszerek teszik könnyebbé az itt töltött időt – és segítenek megküzdeni a betegséggel. Ezek olyan egyszerű ütőhangszerek – xilofon, dobok, harangok -, amiken mindenféle előképzettség nélkül is zenélni tudnak a gyerekek. De gokart pálya, kosárpalánk és kültéri tornaeszközök is várják itt a kis betegeket, akik úgy érezhetik, mintha egy valódi mesebirodalomba csöppentek volna.

Gyógyító élmények adó 1%-ból!

Amikor egy gyermek kórházba kerül, az orvosi ellátás mellett elengedhetetlen a gyógyuláshoz, hogy lelkileg is erőt kapjon, hiszen így tud átlendülni a nehezebb időszakokon.

Súlyos betegség esetén heteket, hónapokat töltenek kórházban a gyerekek, rengeteg fájdalmas vizsgálat, beavatkozás vár rájuk. Ilyenkor szó szerint életmentők számukra azok az élmények, játékok, amik legalább egy időre elterelik a figyelmüket a betegségről!

Ráadásul számos olyan betegség van, ami miatt ezek a gyerekek hosszú időre kimaradnak a közösségi életből: nem járhatnak óvodába, iskolába, programokra, de még játszótérre sem.
A mese, a játék, az élmények gyógyító hatása megkérdőjelezhetetlen. Sok intézményben létezik már játszósarok- vagy szoba, önkéntesek járnak a gyerekekhez, hogy egy kis vidámságot vigyenek a steril kórházi falak közé.

Kevés helyen van azonban lehetőség kinti játékra a kórház udvarán – olyan különleges eszközökkel, melyek nem csupán sorsfordító élményeket nyújtanak, hanem terápiás célokat is szolgálnak.

Meseparkot a magyar kórházakba!

Miért ne gyógyulhatnának nálunk is olyan mesés körülmények között a gyerekek, mint egy holland vagy dán kórházban? Mindössze arra van szükség, hogy elegendő adó 1% felajánlás gyűljön össze!

A Démétér Alapítvány megálmodta Magyarország első Meseparkját a Démétér Ház mellett!

“A tervek között szerepelnek kültéri hangszerek, ahol a közös zenélésen túl zeneterápiás foglalkozásokat is lehet majd tartani, és tornaeszközök, hogy a teljes felépüléshez szükséges gyógytornát a szabadban is végezhessék” – avat be a részletekbe Sedlák Gabriella, a Démétér Alapítvány vezetője.

Ötletekben nincs hiány: a fejlesztő eszközök mellett sakkozóasztal, lengőteke, mezítlábaspark és még számos felszabadító, gyógyító élményeket nyújtó játék is helyet kaphatna a Meseparkban.

A megvalósításhoz szükséges forrást az idei adó 1% felajánlásokból szeretnénk megteremteni!

“A tavalyi adó 1% rendelkezőknek köszönhetően végre felújíthatjuk a kertet. Ha most is legalább 3000 ember felajánlja 1%-át a Démétér Alapítványnak, akkor jövőre a Meseparkot is megvalósíthatjuk!”

A tervezett Meseparkról itt olvashat: https://1szazalek.demeterhaz.hu/

Az eszja.nav.gov.hu oldalon május 20-ig rendelkezhetsz!

A felajánlás menetéről egy videós segítséget is készítettünk, és összeírtuk a legfontosabb tudnivalókat ebben a cikkben.

Adó 1%-ával támogassa, hogy itthon is világszínvonalú körülmények között gyógyulhassanak a gyerekek!

Adószámunk: Démétér Alapítvány - 18256110-1-43

 

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html