Adó 1% – fontos tudnivalók a rendelkezésről!

Sok kérdéssel, tévhittel és hiányos információval találkozunk az adó 1% rendelkezéssel kapcsolatban, ezért most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. 

Korábban már írtunk az 1 százalék felajánlásról, sőt, egy videót is készítettünk, ami lépésről lépésre végigvezet az online felület használatán. Most a leggyakoribb kérdésekre válaszolunk.

Mind a két 1%-ról kötelező rendelkezni?

A befizetett adóból 1%-ot egy egyház javára, a második 1%-ot pedig egy civil szervezetnek lehet felajánlani. A két 1% egymástól független, tehát ha egyház számára nem akar rendelkezni, az alapítványoknak adható 1%-ról akkor is dönthet!

Milyen adatokat kell megadni a rendelkezéskor?

  • Adószámunk: 18256110-1-43, de Démétér Alapítvány névre keresve is megtalálsz minket.
  • A “technikai szám” az egyházaknak adható 1%-ra vonatkozik, ami független az alapítványnak adható 1%-tól. A Démétér Háznak való rendelkezéshez csak a név és adószám mező kitöltésére van szükség!
  • Az elérhetőségeidet nem kötelező megadni, anélkül is érvényes a rendelkezés. Azonban nagyon örülünk, ha mégis megadod, hiszen így később be tudunk számolni Neked arról, hogy mire fordítottuk a felajánlásodat.

Meddig lehet rendelkezni az 1%-ról?

A rendelkezés határideje május 20.

Adó-visszatérítést kaptam, így is rendelkezhetek?

IGEN! Nagyon fontos, és sokan nem tudnak róla, hogy aki gyermekek után járó adó-visszatérítést kapott idén, az is rendelkezhet az 1%-ról!

“Az adó 1+1 százalékára vonatkozó rendelkezés az adó-visszatérítés figyelembe vétele nélkül megállapított adó összegére tehető meg.” https://nav.gov.hu/…/szja…/tudnivalok-reszletesen

Már jóváhagytam az adóbevallásomat az online felületen.

Adó 1% felajánlásodat az adóbevallástól függetlenül megteheted. Tehát ha már jóváhagytad a bevallást, vagy beküldted postán, akkor sem vagy elkésve – egészen május 20-ig!

A munkahelyem intézi az adóbevallást, és már elkészítették.

Itt is az a fontos, hogy az adó 1%-ról külön lehet rendelkezni, tehát ha még nem töltöttél ki nyilatkozatot, akkor május 20-ig megteheted! Ide kattintva letöltheted a nyilatkozatot!

Miért fontos az adó 1%?

A Démétér Háznál nem csak a fennmaradás, hanem a folyamatos fejlődés a célunk!

Az adó 1% összegének köszönhetően tudunk évről évre egyre több mindent biztosítani a gyógyuláshoz. Több apartmant, tornaszobát, tanulószobát, kerti játszóteret.

Jövőre a kertet szeretnénk tovább bővíteni, fejlesztő eszközökkel, játékokkal. Nézd meg, mi mindent tervezünk! https://1szazalek.demeterhaz.hu/

Köszönjük, ha idén minket támogatsz adód 1%-ával!

Kérjük, juttasd el ezeket az információkat minél több emberhez, hogy május 20-ig mindenki rendelkezzen!

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html
megasloto