Akik a Démétér Házért dolgoznak – Kriszti

A Démétér Ház „tantestületének” két lelkes pedagógusa a Fővárosi Iskolaszanatórium tanáraiként segítik a nálunk gyógyuló gyerekek felzárkóztatását és tanulmányi fejlődését. Erika nénit már megismerhettétek korábbi cikkünkben, most Domokos Krisztina matematika szakos tanárunkkal készült interjút olvashatjátok!

Miért választottad ezt a pályát?

Mindig is nagyon szerettem a matematikát, és örömöt okozott megvilágítani valamit, amit a másik nem ért, ezért lettem matematika tanár. A kórházi tanítást egy kedves ismerős ajánlására választottam.

Mi a legnagyobb kihívás abban, hogy nem a “normál” iskolai körülmények között tanítasz?

A kórházi tanításhoz nagyon nagyfokú rugalmasságra van szükség, a legnehezebb talán a kiszámíthatatlanság. Alkalmazkodnom kell a kórházi kezelésekhez, az orvosokhoz, a nővérekhez és természetesen a gyermek aktuális állapotához. Sokszor előfordul, hogy egy hirtelen megrendelt vizsgálat miatt félbe kell hagyni az órát, vagy az éppen bekötött infúzióval aznap nem tud írni a gyermek, vagy a megkapott gyógyszertől egyszerűen elalszik vagy rosszul lesz. Ezekre a körülményekre nem lehet előre készülni, hirtelen kell kitalálnom valami megoldást, úgy alakítanom az órát, hogy tudjunk a tananyaggal haladni.

Mi inspirál a munkádban?

A matematikát végtelenül izgalmas és szerethető tantárgynak tartom. Sajnos sokszor találkozom azzal, hogy a gyerekek nem szeretik a matekot vagy félnek tőle, mert valamikor korábban elvesztették a fonalat, valami lényegeset nem értettek meg. Szeretném mindenkinek megmutatni, hogy lehet és érdemes szeretni a matekot!

Jó érzés, hogy azzal, amit szeretek, még segíteni is tudok nekik!

idn poker slot server thailand
https://mix-parlay.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://siji4d.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html https://imba-slot.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/index.html